ul.Główna 5, 99-434 Domaniewice
Tel. 607-930-234, (46) 838-36-46
e-mail: restauracjadomaniewice@wp.pl
Lokal klimatyzowany

Wesele

Menu weselne

1.  Rosół z makaronem
  Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.


2. Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)
Ziemniaki zapiekane
 
Mięsa
:
  • Schab tradycyjny
  • Schab po hawajsku
  • Schab z pieczarkami i serem
  • Dewolay
  • Udko faszerowane
  • Udko z pieca
  • Filet z piersi kurczaka zapiekany w cieście
  • Roladki zawijane boczkiem
  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
  • Gołąbki w sosie pomidorowym
  • Żeberka w sosie pieczeniowym
  • Klopsiki w sosie kurkowo-śmietanowym


Ponadto:

  • Bukiet surówek
    • biała kapusta,
    • czerwona kapusta,
    • surówka z marchewki,
    • kalarepka z orzechami i rodzynkami
  • Marchewka zasmażana z groszkiem
  • Buraczek zasmażany
  • Mizeria
  • Kapusta zasmażana

 

3. Barszczyk czerwony (podawany w czarkach)
 
  • Pierogi z wody z mięsem polewane skwarkami
  • Pierogi przysmażane z kapustą i grzybami
  • Kkrokiety, paszteciki, szaszłyki, ptysie nadziewane, pizza z pieczarkami,
  • Na słodko: pierogi z serem i sosem jogurtowym

 

4. Strogonow


5. Kluski śląskie w sosie myśliwskim, kopytka w sosie borowikowym, pyzy ziemniaczane ze skwarkami i cebulką
 
  • Karczek pieczony w sosie pieczarkowym
  • Zrazy z polędwicy wołowej w sosie
  • Warkocz z polędwicy wieprzowej w borowikach
  • Schab z morelą
  • Schab ze śliwką
  • Surówka z kapusty pekińskiej

 

6. Kuleczki ziemniaczane (francuskie), frytki
       MIĘSA:
  •  udo faszerowane
  •  udo pieczone
  •  skrzydełka zapiekane
  •  rolada z kurczaka
  •  golonka z warzywami
  •  zrazy drobiowe

     PONADTO:

  • Świeże warzywa z wody: fasolka szparagowa zielona, fasolka szparagowa żółta, marchewka, kalafior, brokuły (polewane masłem z bułką tartą)

 

7.  Barszczyk biały z białą kiełbasą, kaszanka zapiekana


Poprawiny

1. Dwie zupy do wyboru
  Proponujemy dwie zupy do wyboru spośród poniższych:
  • flaki wołowe
  • zupa borowikowa  z łazankami,
  • bogacz – zupa węgierska
  • żurek z kiełbasą i boczkiem

 

2. Kluski śląskie
 


Mięsa:

  • Schab tradycyjny
  • Schab po hawajsku
  • Schab z pieczarkami i serem
  • Dewolay
  • Udko faszerowane
  • Udko pieczone
  • Filet z piersi kurczaka zapiekany w cieście
  • Roladki zawijane boczkiem
  • Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem
  • Gołąbki w sosie pomidorowym
  • Żeberka w sosie pieczeniowym
  • Klopsiki w sosie kurkowo-śmietanowym


Ponadto:

  • Bukiet surówek
    • biała kapusta,
    • czerwona kapusta,
    • surówka z marchewki,
    • kalarepka z orzechami i rodzynkami)
  • Bigos

 

3. Kluski półfrancuskie z sosem gulaszowym, surówka z pora i kapusty pekińskiej


4.

Grill

 
  • karczek,
  • kiełbasa,
  • kaszanka,
  • skrzydełka w miodzie
  • szaszłyki,
  • cukinia zapiekana z serem,
  • bakłażany zapiekane z nadzieniem,
  • golonka,

PONADTO:

  • sałatka grecka,
  • sałatka portugalska,
  • 6 rodzajów sosów

 

5. Barszczyk biały z kiełbasą zapiekaną,
  Barszczyk czerwony
    
  • Pierogi z wody z mięsem polewane skwarkami
  • Pierogi przysmażane z kapustą i grzybami, krokiety, paszteciki, szaszłyki, ptysie nadziewane, pizza z pieczarkami,
  • Na słodko: pierogi z serem i sosem jogurtowym

 

Przystawki

Przekąski na zimno


  • Półmisy z mięsami pieczonymi, pólmiski z galantyną
    • schab pieczony
    • schab ze śliwką
    • schab z morelą
    • karczek pieczony
    • boczki pieczone (3 rodzaje)
    • polędwicy
    • szynki swojskie
    • inne wędliny
  • śledzie w occie
  • sledzie w oleju
  • śledzie w smietanie
  • sledzie w keczupie
  • ryba po grecku
  • ryba po hawajsku
  • pstrągi faszerowane
  • sandacz prezydencki
  • łosoś wędzony
  • łosoś z tostami
  • sakiewki z łososiem i szpinakiem
  • sakiewki z serem i pomidorami suszonymi
  • sałatki jarzynowe (tradycyjne)
  • sałatka królewska
  • gyros z sosem czosnkowym
  • nóżki w galarecie
  • snopek farmera
  • łosoś (roladki)
  • jaja faszerowane
  • jaja w majonezie
  • pomidory

Marynaty


  • ogórek
  • grzyby
  • pieczarki
  • papryka
  • dynia
  • śliwki

Owoce


  • winogrono jasne
  • winogrono czerwone
  • winogrono różowe
  • gruszki
  • jabłka
  • brzoskwinie
  • nektarynki
  • mandarynki
  • pomarańcze
  • banany
  • śliwki
  • kiwi
  • melony
  • arbuzy
  • ananasy
  • i inne

Napoje

Napoje podawane w butelkach 1l bez ograniczeń

  • Coca-cola
  • Sprite
  • Fanta
  • Soki Cappy: jabłkowy, pomaranczowy -podawany w dzbankach
  • Woda niegazowana - podawana w dzbankach z cytryną i świeżą miętą
  • Woda gazowana 0.5l
  • inne soki podawane na życzenie
  • Kawa
  • Herbata
  • Specjalny stół z kawą i herbatą z całego świata

 

Opcje dodatkowe

  • Świniak pieczony.
  •   Dodatki:
    • świeżonka z mięsa wieprzowego z cebulką
    • sałatka grecka
    • sosy do mięs

  • Stół wiejski
  • Stół z drinkami
  • Stół z rybami
  • Stół z serami całego świata
  • Sushi stół
  • Ekskluzywne pokrowce na krzesła
  • Fontanna z czekoladą belgijską
  • Pokaz sztucznych ognii

 

Zapewniamy najwyższą jakość usług.

Wieloletnie dośwadczenie pozwoli Nam zorganizować wesele Twoich marzeń !!!

Oferta

Kontakt

Restauracja "U Pana Tadeusza"
Firma Handlowo-Usługowa "GAJ-POL"
ul. Główna 5
99-434 Domaniewice

Tel. 607-930-234, (46) 838-36-46
www: www.restauracjadomaniewice.pl
e-mail: restauracjadomaniewice@wp.pl