ul.Główna 5, 99-434 Domaniewice Tel. 607-930-234, (46) 838-36-46
e-mail: restauracjadomaniewice@wp.pl

Wesele

Menu weselne

1.  Rosół z makaronem
  Naszą tradycją jest rosół gotowany z kaczek, indyka i wołowiny.


2. Ziemniaki z wody (kraszone skwarkami z cebulką zasmażaną i świeżym koprem)
Ziemniaki zapiekane
 
Mięsa:
  • Schab tradycyjny
  • Schab po hawajsku
  • Schab z pieczarkami i serem
  • Schab zawijany z chrzanem
  • Dewolay
  • Rolada drobiowa z pomidorem konserwowym
  • Roladki zawijane boczkiem
  • Kotlet z karczku w tymianku
  • Policzki wieprzowe w sosie własnym
  • Żeberka w sosie ketchupowym


Ponadto:

  • Bukiet surówek
    • biała kapusta,
    • czerwona kapusta,
    • surówka z marchewki,
  • Marchewka zasmażana
  • Młoda kapusta zasmażana

 

3. Barszczyk czerwony (podawany w czarkach)
 
  • Pierogi z wody z mięsem polewane skwarkami
  • Pierogi przysmażane z kapustą i grzybami
  • Krokiety, paszteciki, pizza, babeczki słone z farszem pieczarkowym
  • Na słodko: pierogi z serem i sosem jogurtowym

 

4. Szynki pieczone z pieca
Świeżonka
 
  • 3 rodzaje sosów: czosnkowy, musztardowy, paprykowy
  • kasza gryczana ciemna z grzybami
  • kasza gryczana jasna z wątróbką
  • surówka z sałaty lodowej
  • surówka z kapusty pekińskiej

 

5. Kluski śląskie, kopytka, pyzy z mięsem lub kluski śląskie z mięsem
 
Mięsa:
  • Karczek pieczony w czerwonym sosie
  • Bitki wołowe w sosie ogórkowo-cebulowym
  • Polędwica w sosie pieczarkowym

Ponadto:

  • Buraczek zasmażany
  • Surówka z białej kapusty


6. Frytki i łódeczki ziemniaczane
 
Mięsa:
  • udo drobiowe faszerowane warzywami
  • skrzydełka zapiekane
  • rolada z kaczki
  • pierś grillowana

Ponadto:

  • Świeże warzywa z wody: fasolka szparagowa zielona, fasolka szparagowa żółta, marchewka, kalafior, brokuły (polewane masłem z bułką tartą)

 

7.  Barszczyk biały z białą kiełbasą, sajgonki


Poprawiny

1. Dwie zupy do wyboru
  Proponujemy dwie zupy do wyboru spośród poniższych:
  • flaki wołowe
  • zupa borowikowa  z łazankami,
  • zupa pomidorowa z ryżem
  • bogacz – zupa węgierska
  • kwaśnica
  • zupa krem - różne rodzaje
2. Kopytka
 


Mięsa:

  • Schab tradycyjny
  • Schab po hawajsku
  • Dewolay
  • Kotlet mielony z pieczarką i żółtym serem
  • Pierś drobiowa w cieście
  • Golonka w sosie chrzanowym


Ponadto:

  • Surówka z czerwonego buraczku
  • Bigos
  • Naleśniki z serem podawane z sosem czekoladowym
  • Naleśniki z jabłkiem podawane z sosem czekoladowym

 

3. Deser lodowy
 
4. Kluski półfrancuskie z sosem gulaszowym
 


Mięsa:

  • Udziec z indyka w sosie żurawinowym
  • Pierś z kurczaka w sosie śliwkowym
  • Schab z porem w sosie serowym


Ponadto:

  • Surówka z pora
  • Kapusta kiszona zasmażana z boczkiem

 

5.

Grill

 
  • karczek,
  • kiełbasa,
  • kaszanka,
  • skrzydełka w miodzie,
  • filet z kurczaka,
  • szaszłyki,
  • cukinia zapiekana z serem,
  • bakłażan faszerowany
  • papryka faszerowana serem

Ponadto:

  • sałatka grecka,
  • sałatka portugalska,
  • 6 rodzajów sosów

 

6. Barszczyk biały z kiełbasą zapiekaną, Barszczyk czerwony
    
  • Pierogi z wody z mięsem polewane skwarkami
  • Pierogi przysmażane z kapustą i grzybami,
  • Krokiety, paszteciki, pizza, babeczki słone z farszem pieczarkowym,
  • Na słodko: pierogi z serem i sosem jogurtowym

 

  lub Strogonow

Przystawki

Przekąski na zimno


  • Półmisy z mięsami pieczonymi, pólmiski z galantyną
    • schab pieczony
    • schab ze śliwką
    • schab z morelą
    • karczek pieczony
    • boczki pieczone (3 rodzaje)
    • polędwicy
    • szynki swojskie
    • inne wędliny
  • śledzie w occie
  • sledzie w oleju
  • śledzie w smietanie
  • sledzie w keczupie
  • ryba po hawajsku
  • pstrągi faszerowane
  • sandacz prezydencki
  • łosoś wędzony
  • łosoś z tostami
  • sakiewki z łososiem i szpinakiem
  • sakiewki z serem i pomidorami suszonymi
  • sałatki jarzynowe (tradycyjne)
  • sałatka królewska
  • gyros z sosem czosnkowym
  • nóżki w galarecie
  • snopek farmera
  • łosoś (roladki)
  • jaja faszerowane
  • jaja w majonezie
  • pomidory

Marynaty


  • ogórek
  • grzyby
  • pieczarki
  • papryka
  • dynia
  • śliwki

Owoce


  • winogrono jasne
  • winogrono czerwone
  • winogrono różowe
  • gruszki
  • jabłka
  • brzoskwinie
  • nektarynki
  • mandarynki
  • pomarańcze
  • banany
  • śliwki
  • kiwi
  • melony
  • arbuzy
  • ananasy
  • i inne

Napoje

Napoje podawane w butelkach 1l bez ograniczeń

  • Coca-cola lub Pepsi
  • Sprite lub 7Up
  • Fanta lub Mirinda
  • Sok jabłkowy podawany w dzbankach
  • Sok pomarańczowy podawany w dzbankach
  • Woda niegazowana - podawana w dzbankach z cytryną i świeżą miętą
  • Woda gazowana 0.5l
  • inne soki podawane na życzenie
  • Kawa
  • Herbata
  • Specjalny stół z kawą i herbatą z całego świata

 

Opcje dodatkowe

  • Świniak pieczony.
  •   Dodatki:
    • świeżonka z mięsa wieprzowego z cebulką
    • sałatka grecka
    • sosy do mięs

  • Stół wiejski
  • Stół z drinkami
  • Stół z rybami
  • Stół z serami całego świata
  • Sushi stół
  • Ekskluzywne pokrowce na krzesła
  • Fontanna z czekoladą belgijską
  • Pokaz sztucznych ognii

 

Zapewniamy najwyższą jakość usług.

Wieloletnie dośwadczenie pozwoli Nam zorganizować wesele Twoich marzeń !!!

Oferta

Kontakt

Restauracja "U Pana Tadeusza"
Firma Handlowo-Usługowa "GAJ-POL"
ul. Główna 5
99-434 Domaniewice

Tel. 607-930-234, (46) 838-36-46
www: www.restauracjadomaniewice.pl
e-mail: restauracjadomaniewice@wp.pl